Patikondu

Projenin Hedefi: Öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak, öğrencilerin vicdani duygularını hareketlendirerek daha iyi bir insan olmaları yolunda adım atmak. Bununla beraber sokak hayvanlarına karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmektir. Proje sayesinde Dursunbey genelinde ve okul çevresine kedi evleri kurarak, kışın kedilerin soğuktan korunmasını sağlanacak, Aynı zamanda yerleştirilen kedi evlerine düzenli aralıklarla kedi mamaları koyarak beslenmelerini gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında yapılan faaliyetler şunlardır:

-Bengi projesi için logo tasarlandı. Duyuru yazısı hazırlandı.

-Okul içerisine öğrencilerin vijdani duygularla hareket ederek kedi evi yapılması konusunda gönüllü olmalarını sağlamak için duyuru yazısı asıldı.

-Duyuru yazısı sonrasında gönüllü öğrenciler Proje yürütücüsüyle iletişime geçerek Patikondu projesine katılmak istediklerini söylediler.

-Gönüllü olarak katılan öğrenciler sayesinde proje tüm okulda ilgi gördü.

-Gönüllü öğrencilerden etkilenen diğer öğrencilerde projeye katıldılar. Kendi aralarında gruplar kurarak kedi evleri tasarladılar.

-Kedi evleri öğrenciler tarafından tasarlanıp boyandı. Okul öğrencileri ahşap, karton, plastik, araba tekerleği, bidon, sünger, boya gibi bir çok değişik meteryalden yararlanarak projelerini tamamladılar.

-Patikonduları okul çevresine, Dursunbey ilçesinde evlerinin önüne, projeyi köylerdeki evlerinde gerçekleştiren öğrenciler ise köylerinde kedilerin en fazla bulunduları yerlere koydular.

-Proje kapsamında 30 tane kedi evi yapılmıştır.

05-03-201805-03-201805-03-201805-03-201805-03-201805-03-201805-03-201805-03-2018

Yayın: 05.03.2018 - Güncelleme: 10.03.2022 09:31 - Görüntülenme: 612