T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yenilikçi Eğitim – Öğretim Ortamları

YENİLİKÇİ EĞİTİM – ÖĞRETİM ORTAMLARI VE TASARIM BECERİ ATÖLYELERİ ALANINDAKİÇALIŞMALAR

   Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA), uygulamalı eğitimin ön planda olduğu, deneyimi temel alan bir eğitim yaklaşımıdır. TBA'lar, çocukların derslerde edindikleri bilgileri hayatla ilişkilendirmelerine, bu bilgileri pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürmelerine imkân sağlayan fiziksel alanlardır. TBA'larda, çocukların farklı disiplin alanlarında edindikleri bilgileri harmanlayarak ve kullanarak hayatla ilişkili tasarımlar yapabilme, bu tasarımları pratik uygulamalara ve yaratıcı ürünlere dönüştürebilme becerilerini kazanmaları amaçlanmaktadır(http://tba.meb.gov.tr/).

 

1.        2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülen okullara Tasarım Beceri Atölyeleri oluşturulmasına yönelik çalışmalar İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlükleri işbirliğiyleyürütülür.Bukapsamda,hertürlüyereldestek,kamuveözelkurum, meslek odası ve hayırsever katkıları teminedilir.

2.        Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde uygun görülen okullara yenilikçi eğitim – öğretim ortamları oluşturmasına yönelik çalışmalar okul müdürlükleri ile işbirliği içerisinde yürütülür.

3.        Tasarım ve Beceri Atölyeleri ve/veya Yenilikçi Eğitim Ortamı oluşturan okulların yaptığı çalışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve okul müdürlüklerince yılsonunda düzenlenecek olan yüz yüze/çevrimiçi yolla fuar/festivalde sergilenir.

4.        İl ve İlçe Proje Yürütme Kurulları tarafından yenilikçi eğitim – öğretim ortamlarının amacına uygunkullanılmasınayönelikEğitimdeYeniYaklaşımlarvepedagojikyöntemlerileilgili yüz yüze / çevrim içi eğitimler, bu alanda çalışma yapan/yapacak okullaraverilir.

5.        Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu ile, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve Okul Müdürlükleri tarafından Tasarım ve Beceri Atölyelerinin etkili ve verimli kullanılması amacıyla, okul idarecileri ve öğretmenlere yönelik yüz yüze / çevrim içi eğitimler yapılır.

6.        Tasarım beceri atölyelerinde gerçekleştirilen çalışmaların yaygınlaştırılması amacıyla örnek ve orijinal çalışmaların yaygınlaştırılması amacıyla okullar tarafından sergi, fuar ve görünürlük faaliyetleri düzenlenir.

7.        Tasarım ve beceri atölyelerinin disiplinler arası kullanılabilirliğinin artırılması ve doğru kullanımı amacıyla, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik çalıştay(lar) planlanıp, öğrenci seviyeleri de göz önünde bulundurularak çerçeve programı ve etkinlik örnekleri hazırlanır.

8.        Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarındaki Tasarım Beceri atölyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Tasarım Beceri Atölyeleri Rehberindeki öğrenme yaklaşımları çerçevesinde kullanılmalıdır.

9.        Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumlarında kurulacak olan Tasarım Beceri atölyelerinin kullanım ve donanım açısından yapılandırılırken Milli Eğitim Bakanlığı Tasarım Beceri Atölyeleri Rehberi çerçevesinde Tasarım Beceri Atölyeleri Alanlarına uygun olarak yapılandırılarak oluşturulmalıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.03.2022 - Güncelleme: 11.03.2022 10:16 - Görüntülenme: 216
Kaynak: Balıkesir MEM
  Beğen | 0  kişi beğendi