Bir Gün Hepimiz Yaşlanacağız

Günümüzde yaşlı ebeveynlerimizden bazıları kendi isteği ile bazıları da zor durumda kalarak huzurevlerine yerleşip hayatlarını devam ettirmektedir. Çok üzücü bir durumdur ki birçok kişi de anne –babasını huzurevlerine terk ediyor. Huzurevlerinde yaşayan ebeveynlerimizin hangi şartlarda hangi ortamda yaşadıklarının öğrencilerimiz tarafından bilinmesinin faydalı olacağı kanısına vardık. Ayrıca günümüzde birçok insanın yaşlılara kötü davrandığını onlara gerekli saygı ve sevgiyi göstermediğine zaman zaman şahit oluyoruz. Bu yüzden öğrencilerimizde yaşlılara nasıl davranmamız gerektiği konusunda hem bilgi verdik hem de huzurevi ziyareti planlayarak öğrencilerimizin ahlaki gelişimine katkıda bulunmaya çalıştık.

Projenin Amaçları ve Hedefleri:

1-Öğrencilerimizde yaşlılara yardımlaşma duygusunu canlandırmak

2-Öğrencilerimizde yaşlılara sevgi ve saygı konusunda bilinç oluşturmak

3-Öğrencilerimize anne babalarına yaşlılıklarında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgi vermek

4-Öğrencilerimizin evrensel ve yerel değerler konusunda kazanımlarını ve farkındalık düzeylerini arttırmak

5-Öğrencilerimizin dini değerlerine ve milli değerlerine sahip çıkarak yaşlılara olan sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularını olumlu yönde geliştirmek

6-Öğrencilerde gelecekte başlarına neler gelebileceği hakkında bilinçlendirmek

Projenin Uygulama Adımları:

1-Öğrencilere konu hakkında ön bilgi verilmesi(Yaşlılara yardım, saygı ve sevgi konusunda)

2-Dursunbey Sevgi Evi ile iletişime geçilip huzurevi ziyaret için randevu alınması

3-Öğrenciler arasından ziyarete gitmek isteyen 15 öğrencinin belirlenmesi

4-Ziyarete gidildiğinde yaşlılara ikram edilecek yiyeceklerin alınması

5-20.03.2017 tarihinde 3 ve 4.ders saatlerinde idareden izin alınıp öğrencilerle görevli öğretmenin Sevgi Evi'ne gitmesi

6-Randevu saatinde görevli öğretmenin Sevgi Evi'ne girip yöneticileri ve çalışanlarıyla görüşmesi

7-Görevli öğretmen ve öğrencilerin Sevgi Evi'nde yaşayan yaşlıların ziyaret etmesi

8-Ziyaret esnasında hatıra fotoğraflarının çekilmesi

9-Ziyaret sonrasında öğrencilerin duygu ve düşüncelerinin alınması

10-Yaşlılarımıza sahip çıkma, onlara yardım etme, onlara karşı nasıl davranmamız gerektiği konusunda bilgi verilmesi

11- Öğrencilerimizin bu ziyaretten dolayı memnun kaldıklarının ve mutlu olduklarının gözlenmesi

Proje Çıktıları:

1-Ziyaret sonrası öğrencilerin mutlu oldukları ve böyle bir programın yapılmasından dolayı memnun kaldıkları görüldü.

2-Öğrencilerin yaşlılara sevgi, saygı ve yardımlaşma konusunda daha bilinçli hale geldikleri kendileri tarafından ifade edildi.

3-Öğrenciler tarafından böyle bir projenin bir daha yapılması temenni edildi.

4-Son olarak öğrencilerle görevli öğretmen arasında ziyaret sonrası duygu, düşünce paylaşımı yapıldı.

Projeyi Hazırlayan: Recep Çelik- Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni

31-05-201731-05-201731-05-201731-05-2017