Bu Okulda İş Var

GMKA tarafından desteklenen bu projemiz ile; okulumuz Ahşap Teknolojileri Alanına son teknolojilerle donatılmış yeni bir atölye kazandırılmıştır. Atölyemiz Sayın Valimiz Ahmet TURHAN ´ın katılımıyla açılmıştır.

Başvuru Sahibinin Adı :

Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Projenin Adı :

Bu Okulda İş Var

Destek Programı:

Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı

Proje Süresi:

6 AY

Proje Bütçesi:

228.600 TL

Yararlanıcı:

Dursunbey Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi

Varsa Proje Ortakları:

Dursunbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Varsa İştirakçileri:

-Dursunbey Köylere Hizmet Götürme Birliği

-Dursunbey Belediyesi

-Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası

-Dursunbey Keresteciler, İmalatçılar ve Ambalajcılar Derneği

Proje Özeti:

Proje kapsamında yapılacak ilk faaliyetlerden birtanesi okul-sanayi işbirliğini güçlendirmek için Balıkesir OSB'ne yapılacak 5 günlük teknik gezidir. Bu teknik gezi Balıkesir OSB Müdürlüğü koordinesinde yapılacak olup, bu gezi kapsamında yapacağımız görüşmeler ve anket çalışmaları neticesinde işletmelerin bizden hangi yeterlilikte mezun öğrenci istediklerini tesbit edecek, bu bilgiler ışığında dal derslerimizde okutacağımız modüllerimizi buna göre seçeceğiz. Müfredatın yetersiz kalması durumunda öğrencilerimize kurslar açarak sertifikalandırmak suretiyle istihdam edilebilirliklerini arttıracağız. Proje kapsamında yapacağımız bütün çalışmalarımızı ve GMKA'nın desteğini gösteren tanıtım ve görünürlük faaliyetlerini 6 ay süresince Dursunbey Belediyesinin kontrolündeki ışıklı gösterge panolarından yerine getireceğiz. Ayrıca yine el ilanı ve broşür basmak suretiyle başta Dursunbeyde'ki okullarımıza, resmi kurumlarımıza, iştirakçilerimiz olan Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Dursunbey Keresteciler, İmalatçılar ve Ambalajcılar Derneği (DUKİAD) aracılığı ile tüm esnaf ve işletmelere, Balıkesir OSB'ndeki işletmelere ve Balıkesir ilindeki bütün Endüstri Meslek Liselerine ulaşarak tanıtım ve görünürlük faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Projenin özel ve genel amacına ulaşmada en önemli faaliyet olan modern makine ve ekipman (CNC İşlem merkezi, Vakum Pres makinesi, Kompresör, Toz emme ünitesi) alımı için gerekli ihale hazırlıklarına projenin kabul olması ve sözleşmenin imzalanmasını takip eden 1.aydan itibaren başlayacağız. İhale sonuçlandığında alınacak makinelerin kullanımı ve CNC makinelerinin genel kullanımı konularında eğitici personelimizi makine aldığımız firma yetkililerince 25 saatlik mesleki eğitim kursuna tabi tutacağız.

Bu projemiz bizim gibi sanayisi gelişmemiş şehirlerdeki Endüstri Meslek Liseleri üzerinde çok önemli farkındalık oluşturacak, okul-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde, istihdama yönelik mesleki eğitim verilmesinde rehber olacaktır.

Ayrıca bu projenin en önemli etkisi Dursunbey sanayicilerine olacaktır. Dursunbey'in geçim kaynağının büyük bir kısmını kereste sanayisi oluşturmakta olup, kereste sanayicilerinin sadece %10 luk bir bölümü mobilya imalatında üretim yapmaktadır. Alacağımız bu yeni ve modern makinelerle yapacağımız eğitim ve üretime yönelik çalışmalar bölge sanayicisinin %10'luk bir kısmının hizmet verdiği mobilya imalat sektöründeki sanayici oranının artmasında etkili olacaktır. Böylece bölge kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlanacaktır.

Projenin amaçları:

GENEL AMAÇLAR

•       Mezunlarımızın istihdam edilme oranlarını %5 arttırmak

•       Dursunbey'deki kereste firmalarına model olarak, işletmelerin üretim hatlarını değiştirmelerine öncü olmak suretiyle kapasite ve istihdamı arttırmak

•       Bölge kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamak

•       Kalkınma Bakanlığı'nın 9.Kalkınma Planında yer alan "Eğitimin işgücü talebine duyarlı hale getirilmesi" hedefine katkı sağlamak

ÖZEL AMAÇLAR

•       Öğrencilerimize sanayinin kullandığı aynı teknolojiye sahip makine ve ekipmanlarla eğitim ortamı hazırlamak

•       Mobilya sanayisinin kullandığı teknolojiye uygun nitelikte eğitim-öğretim vermek

•       Sektörün ihtiyacını duyduğu nitelikli ara elemanı yetiştirmek

•       Okul-sanayi işbirliğini arttırarak, öğrencilerimizin üretim ortamında eğitim almalarını sağlamak

Hedef grup(lar):