T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür

 

Okulumuz Mobilya Bölümü´nün, Güney Marmara Kalkınma Ajansı  "Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı" çerçevesinde hazırlamış olduğu "Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür" projesi 85 puan ile 1. sırada kabul edildi. Projenin toplam bütçesi 176.364 TL olup; 158.727 TL'si GMKA'dan destek olarak verilmiş ve geri kalan miktarı Proje ortağı Dursunbey Belediyesi tarafından karşılanmıştır.

 

       Dursunbey ilçesinin lokomotif sanayi dalı olan ahşap sanayisi, Avrupa ülkeleri ve Türkiye´deki ahşap sektörüne bakıldığında, üretim ve keresteyi kullanım açısından alt seviyelerdedir. Bunun çözümünün hem sanayimizdeki işletmelerin kendilerini yenilemesi, hem de okulumuzun Mobilya Bölümüne yeni teknolojik makinelerin elde edilmesiyle mümkün olacaktır. Proje kapsamında alınacak olan, CNC Ahşap Torna ve CNC Lazer Kesim makineleri ile öğrencilerimizin sektörün aradığı özelliklerde yetiştirilmesi ve tasarladığı bir ürünü ortaya koyabilmesi hedeflenmektedir. Öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini arttırarak sanayi kuruluşlarına yetenekli ara eleman temin etmek, genç nüfusun istihdamını bölge içinde gerçekleştirerek dışa göç veren ilçemizin bu sıkıntısını bir nebze olsun giderebilmekte projemizin hedeflerindendir.

       "Hayal Et, Gerçeğe Dönüştür" projemiz ile hem ahşaptaki kullanım alanımızı genişletmek hem de piyasadaki ahşap işlemeciliğine yön verecek makineler elde ederek bölge kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz.

        Öğrencilerimiz yeni makinelerimizle masa, sandalye, sehpa ayağı ve küpeşte gibi her türlü silindirik ürünler yapacaklardır. Ahşap Lazer Kesim Makinesiyle el isçiliği, ahşap süsleme isçiliği, oyuncak yapımı, reklam malzemeleri yapımı gibi ürünlerin nasıl meydana getirildiği öğretilecektir. Öğrencilerimiz tasarım gücü yüksek ve el becerisi gelişmiş gençler olarak mezun olacaklardır. Dursunbey kerestesinin ham olarak dış piyasaya gitmesinin önüne de bir nebze de olsa geçilecek, kerestenin işlenerek piyasaya sürüldüğü bir bölge haline getirilecektir.


 

 


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2015 - Güncelleme: 20.02.2022 15:06 - Görüntülenme: 3978
  Beğen | 5  kişi beğendi