T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mesleki İngilizce Öğreniyorum

Meslek lisesi öğrencilerinin okudukları bölümlerde kullanım ve / veya yazılımları İngilizce olan makinalar mevcuttur. Ancak öğrenciler yeterli düzeyde mesleki ve teknik İngilizce bilmedikleri için bu anlamda başarısız olmakta, etkili ve verimli çalışamamaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda böyle bir proje gerekli görülmüştür. 

Projenin Amaçları ve Hedefleri:

1-Öğrencilere mesleki ve teknik İngilizce temel kavramlarını öğretmek

2-Öğrencilerin bulundukları mesleki alanlarda İngilizce yazılımı ya da kontrolü olan makinaları anlayarak kullanabilmelerini sağlamak.

Projenin Uygulama Adımları:

1.      Mesleki İngilizce temel kavramlar genel listesi hazırlığı yapıldı.

2.      Öğrencilerin mesleki alanlarına yönelik İngilizce temel kavramlar gruplamaları ve listeleri hazırlandı.

3.      Her alan öğrencilerine yönelik temel mesleki konu başlıkları altında yazılımı, kullanımı, kontrol paneli İngilizce olan makine ve cihazlar için gerekli dokümanlar listelendi ve içerik düzenleme hazırlık ve çalışmaları yapıldı.

4.      Mesleki alan öğretmenleri ile görüşmeler yaparak bilgi alışverişinde bulunuldu, gerek görüldüğünde yardım almak ve yerinde uygulamalı çalışma yapabilmek için ortaklaşa programlama yapıldı.

5.      Her alan sınıfındaki öğrenciler ile haftada 1 ders saati Mesleki İngilizce dersi işlendi.

6.      Proje çalışmalarının son haftasında Meslek atölyelerine gidilerek makinalar üzerinde, meslek öğretmenleri rehberliğinde uygulamalı dersler yapıldı.

7-Dersler sonunda öğrencilere bir değerlendirme yapılarak öğrenme düzeyleri hakkında dönütler alındı. Sonuçlar meslek öğretmenleri ile de paylaşıldı.

Proje Çıktıları:Öğrenciler mesleki İngilizce temel kavramlarını, araç gereçlerin İngilizce karşılıklarını, meslek alanlarında kullanılan makinaların kullanımına yönelik temel kavram ve uygulamaları öğrendiler. Öğrencilerin derslerde daha istekli ve daha verimli çalışmaya başladıkları gözlemlendi.

 Projeyi Hazırlayan: Özge GÜRKAN – İngilizce Öğretmeni

 

31-05-201731-05-201731-05-2017

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2017 - Güncelleme: 10.03.2022 09:35 - Görüntülenme: 1654
  Beğen | 2  kişi beğendi