T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Metal Teknolojisi

    Metal Teknolojisi Alanı, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özelliğinden dolayı ülkeler metal teknolojisi alanının geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadırlar.

    Metal teknolojisi; metal ve metal alaşımlarının sıcak ve soğuk olarak şekillendirildiği, çeşitli metallere ısıl işlemlerin uygulandığı, metallere değişik konumlarda kaynak, perçin ve cıvata ile birleştirmelerin yapıldığı, metal mobilya ve doğrama, metal süsleme ve çelik konstrüksiyon işlerinin yapıldığı bir alandır.

    Binaların pencere ve kapıları, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinin metal kısımları, mutfak eşyaları, otomotiv ve uçak sanayi, demir-çelik endüstrisi, demiryolu ve köprü yapımı, eğlence araçları vb. işler metal teknolojisinin çalışma ve uygulama alanlarındandır.

   Okulumuzda Metal teknolojileri alanında; KAYNAKÇILIK dalı okutulmaktadır.

  KAYNAKÇI: Metalleri ağırlıklı olarak, plastik yöntemler ile şekillendiren ve bu işleri yaparken doğru işlem sırası, uygun takım/makinelerini kullanarak kendisine verilen iş/proje kapsamında çeşitli kaynak ve birleştirme tekniklerini kullanarak resme uygun çelik eşya ve doğrama imalatı yapan, yerine montaj eden, yüzey boyalarını yapan kişidir.

   El becerisi olan, Mekanik konulara ilgili ve yetenekli, Ekip içinde çalışabilen, Yükseklik korkusunun olmayan, Dikkatli, sabırlı ve titiz, Bedenen güçlü, Kendini yenileyebilen, Araştırmacı, kimseler olması gerekir.

   Okulumuz Metal Teknolojileri Alanında Kaynakçılık dalından mezun olan öğrencilerimiz;

   Kamu ve özel sektörde kapı, pencere, parmaklık, vitrin, çelik eşya üretimi, cephe giydirme montaj ve bakım, oto yan sanayi (otomobil tamir bakım vb.) işlerinin söz konusu olduğu iş piyasasının çeşitli dallarında çalışma olanakları bulunmaktadır. Kanunlarla belirtilen şartları yerine getirmeleri durumunda kendi işyerlerini açabilirler.

  Meslek liselerinin Metal Teknolojisi alanından mezun olanlar;

 Açıkhava Reklam Ürünleri ve Serigrafi,

 Endüstriyel Kalıpçılık,

 Enerji,

 Gemi Makineleri, Gemi Makineleri İşletme,

 Hasat Sonrası Teknolojisi,

 Makine, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi,

 Mekatronik, Metalografi ve Malzeme Muayenesi,

 Metalürji Malzeme,

 Otomotiv,

 Oto Boya Karoseri Doğrultma Teknikerliği,

 Raylı Sistemler Makine Teknolojisi,

 Sondajcılık, Tarım Alet ve Makineleri,

 Termik Santral Makineleri, Termik Santrallerde Enerji Üretimi ön lisans programlarına başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler.

     Ayrıca meslek liselerinin Metal Teknolojisi alanından mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme Sınavında başarılı olmaları durumunda lisans programını tercih etmeleri durumunda ise diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikle yerleştirilmektedir.

01-01-202001-01-202001-01-202001-01-202001-01-202001-01-202001-01-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.07.2017 - Güncelleme: 08.06.2021 08:30 - Görüntülenme: 1562
  Beğen | 3  kişi beğendi