T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / DURSUNBEY - Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türk-İslam Bilginleri

Yapmış oldukları çalışmalar ile bilim ve teknolojinin gelişmesine önemli katkılar sağlayan Türk İslam bilginlerini öğrencilere tanıtmak ana hedefimizdir.

Projenin Amaçları ve Hedefleri:9. Yüzyıldan itibaren sürekli gelişmeye başlayan İslam bilim ve medeniyeti 14. Yüzyılın ortalarına kadar zirvede kalmıştır. Bu süre içerisinde Müslüman Türk bilim adamları yaptıkları çalışmalarla önlemli eserler meydana getirmişler, bilime , felsefeye yön vermişler, bugünkü modern bilimin temelini oluşturmuşlardır. Amacımız, matematik, astronomi,fizik, kimya, coğrafya, tıp, felsefe gibi alanlarda önemli çalışmalar yapan ve önemli eserler ortaya koyan, bilim dünyasına yön veren Türk İslam bilginlerini en doğru şekilde öğrencilere tanıtabilmektir.

 Projenin Uygulama Adımları:Öncelikle araştırması yapılacak 12 Türk İslam bilgininin isimleri belirlendi ardından bu bilim adamlarının hayatları, yaptıkları çalışmalar ve eserleri ile ilgili araştırma yapıldı ve posterler hazırlandı.

Proje Çıktıları:Proje sonucunda öğrencilerin bu konuya ilgilerinin arttığı görüldü. Daha detaylı araştırmalar içine girdiler. Kendi değerlerimizi öğrenmiş olmanın mutluluğu gözlerine yansıdı. Bu konuda ne kadar az bilgiye sahip olduklarını dillendirip teşekkür ettiler.

Projeyi Hazırlayan: Gülşah ÇELİKTAŞ- Tarih Öğretmeni

31-05-2017

31-05-2017

31-05-2017

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2017 - Güncelleme: 10.03.2022 09:34 - Görüntülenme: 9307
  Beğen | 27  kişi beğendi