Yeşil Okulum

Okul bahçesinin ağaçlandırılması, yeni yapılan bahçenin yeşillendirilmesi, meyve ağaçlarının dikilip faydalanılması, öğrencilere sorumluluk kazandırmak, sosyal sorumluluk kazanılması hedeflenmiştir.

Projenin Amaçları ve Hedefleri:Okulumuza yeşil bir alan kazandırmak, kalıcı ve canlı eserler bırakmak, duvar yapımı yeni tamamlanan okul bahçesinin  daha renkli hale getirilmesi.

Projenin Uygulama Adımları:Proje konusunun tasarlanması, alınan kararlar üzerine hedeflerin belirlenmesi, uygulama için bahçedeki alanın keşfi, proje için gerekli fidanların ve dikim araçlarının temin edilmiştir. Ağaç dikimi için uygun zamanın belirlenerek ve gönüllü öğrenciler arasından seçim yapılmış, fidanların toprakla buluşturulması sağlanmıştır.  Bu adımların fotoğraflanması, fidanların bakım ve koruması için çevresine çit yapımı, yapılan bu çitlerin boyanması, okuldaki öğrencilerin fidanların varlığı konusunda bilgilendirilmesi, fidanların takibi ve belli aralıklarla sulanması gerçekleştirilmiştir.

Proje Çıktıları:Öğrencilere ağaç sevgisi ve yeşil doğa sevgisi aşılandı. Sorumluluk duygusu, ağaç dikme becerisi, tabiat sevgisi verildi. Öğrenciler toprak ve fidan ile tanıştı.

Projeyi Hazırlayanlar: Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Coğrafya Öğretmeni Perihan KAYGISIZ, İngilizce Öğretmeni Merve PALA, Metal Teknolojisi Öğretmeni Emin ÇEVİREN.

31-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-2017

Yayın: 31.05.2017 - Güncelleme: 10.03.2022 09:34 - Görüntülenme: 1150